Netwerken

Data-en Telecom netwerken


Netwerken zijn er in alle soorten en maten, wat u ook kiest wij maken het. 


Een goed (thuis)netwerk vereist een goede infrastructuur, oftewel: kabels. Dit is niet alleen belangrijk voor bedraad internet, maar het is ook de basis van een goed (draadloos) wifi netwerk. Het ideale netwerk is vergelijkbaar met het stroomnet in huis, waarbij er vanaf de meterkast kabels liggen naar de verschillende ruimtes van de woning. Hier zijn de stroomkabels afgemonteerd met een stopcontact. Hetzelfde wil je bij een goed datanetwerk, maar dan met netwerkkabels die in de ruimtes afgewerkt zijn met een 'UTP/FTP stopcontact'.

Hiermee zorg je namelijk voor een zeer goed internet in uw bedrijfsomgeving of thuiswerkplek. Geen last meer van storing, maar een (internet)verbinding van hoge kwaliteit.


In de afgelopen 29 jaar hebben wij aardig wat bekabeling aangelegd.

Begonnen met het aanleggen van de ICS systemen van IBM en Cat3 in begin jaren '90, om deze later te vervangen voor Cat5, Cat6 en Cat7 bekabeling. Netwerken van 2 aansluitingen tot projecten van 3500 en meer aansluitingen zijn de afgelopen afgelopen decenia de revu gepasseerd.


Heeft u zelf plannen voor het vernieuwen van uw huidige netwerk, wij staan u graag te woord. Veel zal in de toekomst draadloos gaan maar wij blijven van mening dat er altijd nog wel ergens bekabeling voor nodig is voor een juiste communicatie. Neem vrijblijvend contact met ons op!


Nieuw op de markt is het Polymer Optical Fiber (POF) netwerk, dit markeert namelijk het begin van een nieuwe generatie inpandige datanetwerken. Het is de ontbrekende schakel tussen het krachtige, externe glasvezelnetwerk en de grenzeloze mogelijkheden van het Internet of Things. Een keuze voor POF is een keuze voor het optisch verzenden van data, videosignalen, VoIP, etc. Het betekent datadoorvoer met de snelheid van het licht en geeft het meest krachtige, stabiele en energiezuinige internetsignaal. Via het netwerk én via WiFi. Je bent dus meteen volledig voorbereid op de toekomst van het internet.